Základní škola a Mateřská škola

Dolní Bělá

IMG_2925

FLORBAL H 4. – 5. třída

Od úterý 16. 1. 2024 se nástěnka u ředitelny leskne jako špička na Cheopsově pyramidě v Gíze. Je tam totiž v řadě pět zlatých medailí za 1. místa na florbalových turnajích. Ta poslední – pátá – přibyla po okresním turnaji v Kožlanech v kategorii H 4. – 5. třída. Neskutečná „šňůra“!
Turnaje se zúčastnilo devět družstev – Dolní Bělá, Horní Bříza, Kozojedy, Kožlany, Kralovice, Manětín, Město Touškov, Třemošná a Zruč-Senec. Po rozlosování vznikly dvě skupiny. Dolní Bělá, Horní Bříza, Město Touškov, Třemošná a Zruč-Senec = skupina „A“. Ve skupině se hrálo systémem každý s každým. Nevýhodou pětičlenné skupiny bylo to, že po odehrání všech zápasů ten pátý v pořadí automaticky končil na posledním – devátém – místě. Toho jsme se moc obávali. Hrálo se 1 x 8 minut. 3 + brankář. Střídání hokejovým způsobem. Naše výsledky ve skupině „A“:

Dolní Bělá   :   Město Touškov         3 : 1     (Kraus 3x)

Dolní Bělá   :   Zruč-Senec                 4 : 2     (Kraus 2x, Helus 2x)

Dolní Bělá   :   Třemošná                   5 : 1     (Kraus 3x, Helus 1x, Hanzlíček 1x)

Dolní Bělá   :   Horní Bříza                 3 : 2     (Kraus 2x, Pešička 1x)

Z výsledků je jasně vidět, že jsme ve skupině „A“ kralovali a zaslouženě skončili na 1. místě. Začátek to byl velmi slibný, zvláště když se podle výsledků ostatních zápasů zdálo, že ve skupině „B“ jsou mírně slabší týmy.

Semifinále s druhým ze skupiny „B“ o postup do finále:

Dolní Bělá   :   Kozojedy                     3 : 0      (Helus 2x, Kraus 1x)

Druhý semifinálový duel    –    Kralovice   :   Zruč-Senec    –    nečekaně vyhrály Kralovice.

A je tady finále – pro Dolní Bělou   SUPER  VELKÉ  FINÁLE:

Dolní Bělá   :   Kralovice                    6 : 1         (Kraus 6x)

Takový přesvědčivý výsledek v boji o první místo nikdo neočekával. Od první minuty jsme nasadili zdrcující tempo. Během prvních tří minut bylo v podstatě rozhodnuto – padala jedna branka za druhou. V polovině hrací doby jsme vedli už 5 : 0. Na hrací plochu naskočila naše druhá trojka. Celé tři minuty kluci hráli „na čas“ a udržovali soupeře na jeho polovině. Za jejich působení jsme sice inkasovali jednu branku, ale to na výsledku nic neměnilo. Na zbývající minutu jsme si navíc zkusili hru ve čtyřech, tj. bez brankáře, a tím jsme soupeře maximálně zmátli. Zpočátku kluci z Kralovic vůbec netušili, co se děje. Proč jsou na hřišti čtyři hráči místo tří? Dokonce i rozhodčí jsme tímto krokem zaskočili. A v tomto zmatku padla šestá branka! Velká škoda, že tato soutěž je nepostupová, tj. končí tímto okresním kolem!

Konečné pořadí:

1. DOLNÍ BĚLÁ, 2. Kralovice, 3. Zruč-Senec, 4. Kozojedy, 5. Kožlany, 6. Třemošná, 7. Město Touškov, 8. Manětín, 9. Horní Bříza

Kluci do školy přivezli pohár za 1. místo, diplom a zlaté medaile.
Navíc byl náš Jakub Kraus se 17 brankami vyhlášen NEJÚSPĚŠNĚJŠÍM STŘELCEM TURNAJE!
Celé družstvo ve složení
brankář: Tobias ALEXI,
první trojka: Jakub KRAUS, Tomáš HELUS, Jakub SUKEL,
druhá trojka: Matyáš HANZLÍČEK, Jakub PEŠIČKA, Jan VARVAŘOVSKÝ a Jan RANDA (Jan FIŠER náhle onemocněl a turnaje se nezúčastnil)

si zaslouží velkou pochvalu. Tobias skvěle chytal, Jakub za svá záda v obraně nikoho nepustil a Jakub s Tomášem si famózně přihrávali do střeleckých pozic. Stejně dobře pracovali i ostatní kluci. Byl to úžasný výkon celého týmu! Děkuji i dvěma tatínkům – p. Kraus a p. Pešička -, kteří obětovali svůj čas a zajistili dopravu do Kožlan a zpět.
Zapsal J. Bican

Sdílet příspěvek:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email