Základní škola a Mateřská škola

Dolní Bělá

Florbal D 4.-5. třída

DVĚ PRVNÍ MÍSTA A POSTUP DO KRAJSKÉHO KOLA

Tak o této úspěšné sportovní akci se mi bude velmi dobře a s radostí psát. V pátek 24. 11. se v hale Lokomotiva v Plzni na Slovanech konalo okresní a zároveň půl krajské kolo ČEPS CUP ve florbalu D 4.-5. třída. Turnaje se původně mělo zúčastnit sedm předem přihlášených družstev: ZŠ Bor u Tachova, ZŠ Černošín, ZŠ Dolní Bělá, ZŠ generála Pattona Dýšina, 4. ZŠ Plzeň Kralovická ul., 11. ZŠ Plzeň Baarova ul. a 14. ZŠ Plzeň Zábělská ul. Nakonec se těsně před soutěží tři družstva odhlásila (ZŠ Bor u Tachova, ZŠ generála Pattona Dýšina a 14. ZŠ Plzeň Zábělská).   

1) OKRESNÍ KOLO

Tak tady to bylo jednoduché a jednoznačné. Vzhledem k tomu, že jsme se přihlásili jako jediní z okresu Plzeň-sever, stali jsme se automaticky vítězi okresu Plzeň-sever. Bez našeho přičinění jsme tak obsadili 1. místo.

2) PŮL KRAJSKÉ KOLO

V soutěži o postup do krajského kola na palubovku v hale na Lokomotivě nakonec nastoupila družstva tří okresů – Plzně-města, Plzně-severu a okresu Tachov. Tedy: 4. ZŠ, 11. ZŠ za Plzeň-město, ZŠ Černošín za okres Tachov a ZŠ Dolní Bělá za okres Plzeň-sever. Hrálo se systémem každý s každým 2x 8 minut, brankářka + 3 hráčky. Přestože naše děvčata byla velmi „nervózní“ – holky se ocitly poprvé na takovéto soutěži, v tak velké sportovní hale a s tak odpovědným úkolem – zvládly svou úlohu skvěle. Už v této chvíli musím všechny hráčky moc a moc pochválit. Nevětší tíha odpovědnosti však ležela na brankářkách a základní trojici hráček. Obě dvě brankářky (Viktorie Benýšková a Eliška Maršalíková – pravidelně se střídaly) vzaly svůj úkol velmi zodpovědně a snažily se vychytat všechny míčky. A to se jim, až na dvě výjimky, také výborně dařilo! Bylo to i zásluhou  skvělé obranné hráčky, kterou byla důsledná a nekompromisní Adéla Mohelnická. Útočnou dvojicí základní trojky byla Tereza Sukelová a Karolína Lédlová. Jejich spolupráce byla příkladná a přinášela výsledky v podobě mnoha vstřelených branek. V jejich hře u branky jsou ještě drobné chybičky, o kterých víme, ale které se do krajského kola (mělo by se konat v druhé polovině ledna 2024) pokusíme ještě odstranit. Další tři hráčky nastupovaly do hry, aby si základní trojka mohla odpočinout. Šlo o Adélu Stánkovou, Karolínu Tycovou a Věru Klikovou. I ony hrály velmi dobře. Co jsem nejvíce u našich děvčat oceňoval, bylo to, že přesně dodržovaly signály, které jsme si během října a začátku listopadu nacvičovali (hlavně hru s jedním, dvěma nebo třemi obránci, hru bez brankářky, střelbu od mantinelu před branku, atd.). Touto důsledností, přesností a semknutostí jsme soupeřky nejvíce překvapili a můžu říci i převyšovali. Podané výkony a výsledky tomu také přesvědčivě odpovídají:

1) Dolní Bělá   :   ZŠ Černošín                                    10 : 2   (5:1, 5:1)

Sukelová 6x, Stánková 2x, Lédlová 1x, Mohelnická 1x

2) Dolní Bělá   :   4. ZŠ Plzeň Kralovická ul.              7 : 0   (4:0, 3:0)

Sukelová 6x, Lédlová 1x

3) Dolní Bělá   :   11. ZŠ Plzeň Baarova ul.               9 : 0    (4:0, 5:0)

Sukelová 4x, Lédlová 3x, Stánková 1x, Tycová 1x

Děvčata z Plně jsme před koncem zápasu, kromě počtu vstřelených branek, ještě nemile zaskočili. V závěru tohoto duelu jsme minutu před koncem zápasu stáhli brankářku a hráli se čtyřmi hráčkami v poli. A úspěšně vstřelili tu devátou branku!

Pro zajímavost: Černošín prohrál hluboce všechny zápasy. 4. ZŠ a 11. ZŠ spolu hráli nerozhodně 3:3.

Branky: Sukelová 16, Lédlová 5x, Stánková 3x, Mohelnická 1x, Tycová 1x

Už jenom z počtu vstřelených a inkasovaných branek (26:2) je vidět, jakou naše děvčata měla převahu!

Konečné umístění v půl kraji těchto tří okresů – Plzeň-město, Plzeň-sever a Tachov:

1. místo – ZŠ Dolní Bělá, 2. místo – 4. ZŠ Plzeň, 3. místo – 11. ZŠ Plzeň, 4. místo – ZŠ Černošín

Ze skvělého prvního místa postupujeme do krajského kola! Děvčatům gratuluji!

Z dalšího půl kraje (okres Plzeň-jih, Rokycany, Sušice a Domažlice) vzejdou ostatní postupující do krajského kola ČEPS CUP.                                                                                      

Zapsal J. Bican

Sdílet příspěvek:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email