Základní škola a Mateřská škola

Dolní Bělá

Florbal D 6.-7. třída

A ve středu 1. 11. to opět, už potřetí za sebou, „cinklo“. Doslova to ale zadunělo. Stalo se to zase v Horní Bříze, a opět na okresním turnaji ve florbalu, tentokrát dívek D 6.-7. třída. Na palubovce v ZŠ se při nástupu sešlo šest dívčích družstev: Dolní Bělá, Horní Bříza, Chotíkov, Kralovice, Třemošná a Všeruby. Při takovém počtu týmů se vyplatilo hrát tím nejspravedlivějším systémem – každý s každým. Zápas trval 1x 10 minut. Atmosféra byla jako vždy výborná! Fandilo se, jako kdyby šlo o postup na olympiádu.
Naše výsledky – opravuji – naše skvělé výsledky:
1) Dolní Bělá : Všeruby – 4 : 0 – (Nová 4x)
2) Dolní Bělá : Třemošná – 6 : 1 – (Fenclová 4x, Nová 2x)
3) Dolní Bělá : Chotíkov – 3 : 0 – (Fenclová 2x, Sukelová 1x)
4) Dolní Bělá : Horní Bříza – 0 : 1
Obrovská smůla – tuto jedinou branku jsme nedopatřením dostali 25s před koncem hrací doby, kdy se už s výsledkem nedalo nic udělat. A tato jedna jediná branka nás připravila o 1. místo a postup do krajského kola.
5) Dolní Bělá : Kralovice 0 : 0
Před tímto zápasem už děvčata věděla, že i při výhře budou na druhém místě a motivace k plnému nasazení a obětavé hře se jaksi „vytratila“. V případě vítězství bychom měli stejný počet bodů jako Horní Bříza a o prvním místě by rozhodoval vzájemný zápas, a ten vyzněl ve prospěch domácích hráček.

Pro srovnání výsledky obou týmů se stejnými družstvy:
Dolní Bělá – 4 : 0, 6 : 1, 3 : 0 s H. Břízou – 0 : 1, 0 : 0
Horní Bříza – 2 : 0, 1 : 1, 1 : 1 s D. Bělou – 1 : 0, 1 : 0

Z našich hráček nejvíce branek vstřelila Alice Nová (6x) a Lucie Fenclová (6x). A těchto 12 branek bylo opravdu parádních, to mi opravdu věřte!

Družstvo: brankářka – Daniela Houšková, hráčky – Alice Nová, Lucie Fenclová, Tereza Sukelová (5.tř.), Adéla Stánková, Viola Marešová a Veronika Červená

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ BRANKÁŘKOU celého TURNAJE byla vyhlášena (po zásluze) naše brankářka Daniela Houšková (6. třída).

Konečné pořadí: 1. Horní Bříza, 2. DOLNÍ BĚLÁ, 3. Třemošná, 4. Chotíkov, 5. Kralovice, 6. Všeruby
Všichni zúčastnění se shodovali, že by si děvčata z Dolní Bělé za svou aktivní a efektivní hru právem zasloužila první místo. Pravidla bodování jsou však neúprosná (vítězství – 2 body, remíza – 1 bod)!
Loňské třetí místo v téže soutěži jsme si o jednu příčku dokázali VYLEPŠIT! Děvčata i vám, stejně jako klukům, moc a moc gratuluji a děkuji za podaný skvělý výkon! Byl to fantastický zážitek!
Zapsal J. Bican

Sdílet příspěvek:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email