Základní škola a Mateřská škola

Dolní Bělá

Flor1

ČEPS CUP FLORBAL D 4. – 5. třída; KRAJSKÉ KOLO

V úterý 23. 1. 2024 se v Plzni v hale VŠ Slavie na Borech konalo krajské kolo ve florbalu ČEPS CUP, kam jsme se probojovali už v prosinci 2023. Naše dívky (brankářky – Viktorie Benýšková a Eliška Maršalíková, hráčky – Tereza Sukelová, Karolína Lédlová, Adéla Mohelnická, Lenka Skálová, Adéla Stánková a Věra Kliková) netrpělivě vyhlížely, kdy už konečně budeme na stadionu, kde se měly všechny soupeřky sejít na hromadném nástupu. Šlo o osm vítězných týmů z okresních a půl krajských kol. Kromě družstev ve skupině „A“ (viz níže) postoupily do krajského kola ještě tyto čtyři týmy (skupina „B“): ZŠ Horažďovice, 11. ZŠ Plzeň, ZŠ Přeštice a ZŠ TGM Rokycany. Hrálo se na dvou hřištích, 2 x 11 minut.

Zápasy v naší skupině „A“:
Dolní Bělá : ZŠ Volduchy 3 : 0 (Sukelová 2, Lédlová 1)
Dolní Bělá : ZŠ Bělá nad Radbuzou 1 : 4 (Lédlová 1)
Dolní Bělá : 4. ZŠ Plzeň 2 : 2 (Sukelová 1, Lédlová 1)

Ve skupině „A“ se družstvo Dolní Bělé umístilo na 2. místě.

Čtvrtfinále:
Dolní Bělá : ZŠ TGM Rokycany 1 : 0 (Lédlová 1)
V tomto zápase šlo v našem případě o hodně. Zvolili jsme tuto taktiku – dát rychlou branku a pak zbytek zápasu jen bránit ve třech, nepokoušet se o vstřelení další branky a hrát na čas. Nebyla to na pohled hezká hra, ale „přivedla“ nás do bojů o medaile.

Semifinále:
Dolní Bělá : ZŠ Přeštice 2 : 3 (Sukelová 2)

Na hráčky Přeštic jsme nestačili, i když dlouhou dobu jsme s nimi sehrávali velmi vyrovnaný zápas.

Zápas o 3. místo:
Dolní Bělá : ZŠ Bělá nad Radbuzou 1 : 0 (Sukelová 1)

Tak tady už šlo o medaile za třetí místo. To jsme si velmi dobře uvědomovali. Začali jsme velmi opatrně, protože v předchozím zápase se stejným týmem jsme „utržili“ prohru 1 : 4. Toužili jsme po výhře. Úkol to byl velmi nesnadný a zdálo se až nemožný. Děvčata z Bělé nad Radbuzou totiž měla velmi „mohutnou“ brankářku (viz foto při nástupu), která se velmi nesnadno překonávala. Nejprve jsme útočili, pak zvolili strategii obrany ve třech. Soupeřky to už tzv. vzdaly a začaly spoléhat na nájezdy. Do druhé poloviny druhého poločasu jsme nastupovali s tím, že musíme dát stůj co stůj branku. Za stavu 0 : 0 by následovaly samostatné nájezdy a v těch bychom proti jejich brankářce těžko uspěli. Nakonec to dobře dopadlo! Dvě vteřiny před koncem zápasu Terezka Sukelová vystřelila tak prudce a šikovně, že se míček zázračně prokutálel pod ležící brankářkou soupeřek. Dvě vteřiny! Rozhodčí už jen odpískal konec zápasu.
Nejvíce branek během turnaje nastřílela T. Sukelová (6), ostatní – K. Lédlová (4).

Konečné shrnutí:
1) děvčata na naší škole opravdu florbal hrát umí, svědčí o tom výhra v okresním kole, výhra v půl kraji a konečně třetí místo v krajském kole
2) děvčata si třetí místo v krajském kole zasloužila hlavně odpovědnou hrou podle domluvených pokynů (zvláště první trojka – Sukelová, Lédlová a Mohelnická). V brance hodně kvalitní práci odvedly obě pravidelně se střídající brankářky – Benýšková a Mohelnická.
3) děkuji všem hráčkám za předvedené výkony ve všech kolech, dodržování pokynů a kolektivní vedení hry na všech třech turnajích!!!

Konečné pořadí:
1.místo – ZŠ Přeštice, 2.místo – ZŠ Horažďovice, 3.místo – ZŠ DOLNÍ BĚLÁ, 4.místo – ZŠ Bělá nad Radbuzou, 5.místo – 11. ZŠ Plzeň, 6.místo – ZŠ TGM Rokycany, 7.místo – 4. ZŠ Plzeň, 8.místo – ZŠ Volduchy

Zapsal J. Bican

Sdílet příspěvek:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email