Základní škola a Mateřská škola

Dolní Bělá

STREET HOCKEY CUP 2024 – 5. třída

Ve středu 6. 3. 2024 se za účasti pěti týmů v Hokejbalové hale v Plzni na Košutce uskutečnil turnaj STREET HOCKEY CUP 2024 5. tříd. Tohoto turnaje jsme se naposledy zúčastnili v letech 2016 až 2018. Tedy ještě hluboko před „covidovou pauzou“. Tehdy jsme patřili v kategorii 6. a 7. tříd k velmi úspěšným školám. To je však už pár let. Letos jsme se pokusili na minulé výsledky navázat. Předem je třeba přiznat, že … že tentokrát to nevyšlo. Jedinou výhodou tohoto turnaje je to, že všechna družstva – ať na prvním nebo posledním místě – obdrží pohár. Poháry jsou odstupňovány od největšího k nejmenšímu podle umístění. Jeden zápas trval 2 x 7 minut. Hrálo se systémem každý s každým.

Družstva: ZŠ Dolní Bělá, 1. ZŠ Plzeň, 4. ZŠ Plzeň, 21. ZŠ Plzeň a ZŠ Všeruby.

Naše výsledky:         

1) ZŠ Dolní Bělá     :     4. ZŠ Plzeň                  3 : 5       (1:2, 2:3)     Helus 2x, Sukelová 1x

2) ZŠ Dolní Bělá     :     1. ZŠ Plzeň                  1 : 9       (1:4, 0:5)     Helus 1x

3) ZŠ Dolní Bělá     :     ZŠ Všeruby                  3 : 1       (2:1, 1:0)     Helus 2x, Sukelová 1x

4) ZŠ Dolní Bělá     :     21. ZŠ Plzeň                 2 : 4       (1:1, 1:3)     Helus 1x, Fišer 1x

Konečné pořadí:

1. místo – ZŠ Všeruby, 2. místo – 21. ZŠ Plzeň, 3. místo – 1. ZŠ Plzeň,  4. místo – 4. ZŠ Plzeň, 5. místo – ZŠ Dolní Bělá

Jediné, co kluky potěšilo, bylo to, že vyhráli zápas s budoucím vítězem turnaje (ZŠ Všeruby). Hráči soupeřů byli celkově pohyblivější a rychlejší. Měli přesnou mušku a dokázali si efektivně přihrávat. Zároveň se prosazovali i jako jednotlivci. Z našeho týmu (Tomáš Helus, Tereza Sukelová, Jan Fišer, Jakub Sukel, Štěpán Uhlíř a Robin Hošek) se nejvíce dařilo v útoku Tomášovi (6 branek), v obraně Jakubovi. Tereza se mezi kluky dokázala prosadit (je velmi šikovná a bojovná) a přes celé hřiště dala dvě branky. Nejvíce zamrzela nepřesná muška střelců. I když se naši útočníci dostali na dostřel k brance – nakonec, i prázdnou branku, netrefili. Uvidíme, jak se povede čtvrťákům v pátek 8. 3.!

Zapsal J. Bican              

                                                         

Sdílet příspěvek:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email