Základní škola a Mateřská škola

Dolní Bělá

Florbal Dívky 8. – 9. třída

V úterý 14. listopadu opět došlo na ono, pro nás velmi příjemné, vystoupení na stupně vítězů a slastné cinknutí medailí. Letos je to už čtvrtá medaile a máme tak zatím 50 % úspěšnost (4x bez medailí a 4x s diplomem, medailemi a pohárem). Kéž by to tak vydrželo i nadále.

Do Horní Břízy přijelo šest dívčích družstev v kategorii D 8.-9. třída – Dolní Bělá, Horní Bříza, Kralovice, Třemošná, Vejprnice a Žihle. Hrálo se systémem každý s každým 1 x 10 minut.

Naše výsledky:

1) Dolní Bělá   :   Třemošná                3 : 1          (Nová 1, Fenclová 1, Štálová 1)

    Skvělý zápas. Bez chybiček.

2) Dolní Bělá   :   Kralovice                  1 : 0         (hráčky Kralovic si daly vlastní branku)

     Po vlastní brance Kralovic jsme se semkli a drželi jednobrankový náskok. 

3) Dolní Bělá   :   Žihle                          0 : 1

     Žihelská děvčata byla velmi dobrá. Náporu jsme nedokázali čelit. Ostatní družstva dostala   mnohem víc branek. Gól do naší síťky padl těsně před koncem zápasu.

4) Dolní Bělá   :   Vejprnice                 2 : 0          (Nová 2)

     Dva body za vítězství v tomto zápasu jsme moc a moc potřebovali. Vstřelili jsme tedy „rychlou“ branku a pak „zabetonovali“ prostor před naší brankářkou. Děvčata musím moc a moc pochválit. Nehnula se z domluvených pozic. Úkol byl jednoduchý – zastavit útok soupeřek, sebrat jim míček a vyhodit jej za jejich branku. V případě našeho úniku se pokusit dát ještě jednu branku. A vyšlo to! Celých osm minut jsme hráli tuto „odpudivou“ a na pohled nehezkou hru, která nám však vynesla dva body a 3. místo. Navíc minutu před koncem jsme vítězství ještě pojistili další brankou.   

5) Dolní Bělá   :   Horní Bříza              0 : 3

     Horní Bříza byla velmi bojovná. Zkusili jsme stejnou taktiku jako proti Vejprnicím, ale v tomto případě to prostě nefungovalo. Herně byla děvčata Horní Břízy mnohem šikovnější, rychlejší a dravější. Ani jeden bod za remízu by nám na druhé místo nepomohl.

Konečné pořadí:

1. Žihle, 2. Horní Bříza, 3. Dolní Bělá 4. Třemošná, 5. Vejprnice, 6. Kralovice

Družstvo: brankářka – Jolana Kopačková

hráčky – A. Nová /7./, L. Fenclová /7./, N. Pavliková /8./, T. Štálová, E. Legová, S. Hřebcová, N. Heroldová /9./

Ps. naše děvčata mají v Horní Bříze celou řadu kamarádek, a tak se společně na závěr obě družstva i vyfotografovala. Atmosféra během turnaje byla, jak je to obvyklé na dívčích turnajích, velmi bouřlivá a všechna družstva si navzájem hlasitě fandila.  

Připravil J. Bican          

Sdílet příspěvek:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email