Základní škola a Mateřská škola

Dolní Bělá

STREET HOCKEY CUP 2024 – 4. třída

V pátek 8. 3. 2024 se za účasti pěti týmů v Hokejbalové hale v Plzni na Košutce uskutečnil turnaj STREET HOCKEY CUP 2024 4. tříd. Předem je třeba přiznat, že … že tentokrát to vyšlo. Velkou  výhodou tohoto turnaje je to, že všechna družstva – ať na prvním nebo posledním místě – obdrží pohár. Poháry jsou odstupňovány od největšího k nejmenšímu podle umístění. A my si odvezli ten druhý největší! Jeden zápas trval 2 x 7 minut. Hrálo se systémem každý s každým.

Družstva: ZŠ Dolní Bělá, 1. ZŠ Plzeň, 4. ZŠ Plzeň, 10. ZŠ Plzeň a ZŠ Všeruby.

Naše výsledky:         

1) Dolní Bělá     :     4. ZŠ Plzeň      9 : 6    (6:1, 3:5)     Hanzlíček 4x, Randa 3x, Sukelová 1x, Bakajsa 1x

2) Dolní Bělá     :     1. ZŠ Plzeň      1 : 6    (1:1, 0:5)     Hanzlíček 1x

3) Dolní Bělá     :     ZŠ Všeruby     9 : 2    (4:1, 5:1)     Hanzlíček 5x, Sukelová 2x, Randa 1x, Pešička 1x

4) Dolní Bělá     :   10. ZŠ Plzeň   13 : 0    (9:0, 4:0)     Sukelová 5x, Randa 5x, Hanzlíček 2x, Sidorjak 1x

Konečné pořadí:

1. místo – 1. ZŠ Plzeň, 2. místo – ZŠ DOLNÍ BĚLÁ, 3. místo – 4. ZŠ Plzeň, 4. místo – ZŠ Všeruby, 5. místo – 10. ZŠ Plzeň

Z našeho týmu (Matyáš Hanzlíček, Jan Randa, Tereza Sukelová, Jonáš Bakajsa, Jakub Pešička, Lukáš Svoboda a Josef Sidorjak) se nejvíce dařilo v útoku Matyášovi (12 branek), Honzovi (9 branek) a Tereze (8 branek). Tereza se mezi kluky opět dokázala prosadit. Je velmi mrštná, rychlá, šikovná a bojovná. Nebojí se jít do soubojů. Nebojí se vystřelit z dálky. A trefuje! Matyáš byl celkově nejsilnějším článkem týmu. Lukáš, i když si jako jediný nedal ani jednu branku, byl v obraně naprosto perfektní a nezastupitelný. Zápas od zápasu se jeho výkon zlepšoval. Takový Pepa Sidorjak byl na sportovním turnaji s námi poprvé. Poprvé, kdy reprezentoval naši školu. A šlo mu to! Jako druhák se mezi čtvrťáky neztratil. Oproti středě, kdy páťáci skončili na 5. místě, to byl skvělý výsledek. Výrazných výkonů našich hráčů si všimli i místní trenéři a některým z nich nabídli možnost přijít pravidelně trénovat hokejbal do Plzně – do Hokejbalové haly. Všichni z družstva měli pochopitelně největší radost z obrovského poháru. Ten bude vystaven na chodbě v ZŠ. Celé družstvo si jej svojí obětavou hrou zasloužilo! Gratuluji.

Zapsal J. Bican                                                                       

Sdílet příspěvek:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email